THE JAPANDI

In ons ontwerp voor de Japandi-deur combineerde we de stijlen van Japans minimalisme en Scandinavisch design. Het woord is een samensmelting van “Japan” en “Scandi”, verwijzend naar de twee designstijlen die samenkomen.

De Japandi-deur heeft kenmerken van zowel Japanse als Scandinavische ontwerpen. Aan de ene kant benadrukt het de eenvoud, functionaliteit en minimalisme van de Japanse esthetiek. Japanse ontwerpen staan bekend om hun strakke lijnen, natuurlijke materialen en aandacht voor detail. Deze elementen worden weerspiegeld in de Japandi-deur, waarbij de nadruk ligt op eenvoudige vormen en een rustige uitstraling.

Aan de andere kant haalden we voor de Japandi-deur inspiratie uit het Scandinavische design, dat bekend staat om zijn warmte, gezelligheid en gebruik van lichte kleuren. Scandinavisch design maakt vaak gebruik van natuurlijke materialen zoals hout en heeft een focus op functionaliteit en comfort. Deze aspecten worden geïntegreerd in de Japandi-deur, waarbij het pure staal en de grote hoeveelheid glas (en licht) centraal staan.

De Japandi-deur past goed in hedendaagse interieurs waarin een rustgevende en minimalistische sfeer wordt nagestreefd. Het combineert de schoonheid van beide ontwerpstijlen en creëert een harmonieus geheel dat zowel functioneel als esthetisch aantrekkelijk is.

Of het nu gaat om een interieurontwerp voor een woning, kantoorruimte of een andere omgeving, de Japandi-deur kan een subtiele, maar impactvolle toevoeging zijn. Het brengt een gevoel van eenvoud, sereniteit en evenwicht in de ruimte, terwijl het tegelijkertijd een tijdloze elegantie uitstraalt.

Kortom, de Japandi-deur is een samensmelting van Japanse en Scandinavische ontwerpstijlen, waarbij eenvoud, functionaliteit, natuurlijke materialen en rust centraal staan. Het is een uniek ontwerp dat moderne interieurs verrijkt met een vleugje minimalistische en gezellige esthetiek.

Praktische informatie

De Japandi deur is in elke soort deur, wand of raam te leveren. Dus kan het model bij een scharnierdeur, en taatsdeur of bijvoorbeeld een deur met zilicht. De Japandi deur wordt uitsluitend op maat door ons gemaakt.

Om het ontwerp in balans te houden adviseren we wel om minimaal 85cm voor de doorgang aan te houden.
Ook de kleur van dit ontwerp kan naar wens worden aangepast. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden binnen jouw interieur? Wij helpen je graag verder.

 

The Japandi

Breedte: 85 – 100 (breeder is met zijlicht)

Hoogte: tot 260

Profiel: Aan beide zijde gelijk

Glassoort: Naar wens

Kleur: Naar wens

Handgreep: Naar wens

 

 

Ben je net zo enthousiast over de Japandi stijl als dat wij dat zijn? Dan hebben we in onze concept store de mooiste woonartikelen voor je samengesteld. Van spiegel tot vloerkleed van vaas tot kunst aan de muur, laat je inspireren.