Wanneer De Interieur planner niets voor jou is

De Interieurplanner is er voor tijdens een verhuizing of verbouwing. Maar natuurlijk is hij niet voor iedereen. Er zijn mensen die graag uren voor het schap van de bouwmarkt staan en een verkeerde kleur uitzoeken die gigantisch tegenvalt. Er zijn ook mensen die ontzettend houden van losse aantekingingen op allemaal verschillende briefjes. En er zijn er mensen die liever geen overzicht hebben over de to do’s en financieen. Nee voor al deze mensen is de planner geen goed idee. 

Maar goed dit is dan best voor de hand liggend. Echter is er nog een doelgroep waar voor De Interieurplanner niet is bedoeld..

Misschien ben je namelijk wel zo ontzettend druk dat je niet weet waar je de tijd en rust vandaag moet halen om de kennis uit De Interieurplanner om te zetten naar keuzes. Of ben je perfectionisctisch en wil je liever uit handen geven waar je zelf minder kennis over hebt. En waar andere simpelweg veel meer kennis over hebben. In deze gevallen raden we je de planner ook niet aan. In deze situatie plannen we liever een kennismaking in zodat we een op een voor je aan de slag kunnen. 

Wel voor mij

Niet voor mij

De Interieurplanner gaat je helpen als;

 

 • Je graag meer wil weten over het maken van een goed moodboard en wat er op een goed moodboard te zien is. Daarbij helpen we je naar links toe waar we al heel veel inspiratie voor je hebben verzameld. Vervolgens ga je zelf aan de slag met het maken van een moodboard
 • Je wil leren hoe je een materiaalplan gaat samenstellen en wat dit allemaal inhoud. Wat zit er in een materiaalplan en hoe lees je vanuit het gemaakte moodboard af wat er in je materiaalplan komt. Ook helpen we je met het maken van keuzes en hoe de keuzes een verband hebben met elkaar.
 • Het kiezen van een kleur een succes moet worden. Want deze keuze is heel bepalend voor de sfeer in een ruimte. Daarom leggen we je uit wat de invloed van daglicht is op een kleur en welke tinten of kleuren zorgen voor welke uitkomst.
 • Handige tips wil hebben voor het maken van een goede indeling. Met een goede indeling komen meubels namellijk mooi naar voren en zijn de verhoudingen in balans. Daarnaast leggen we je uit wat looplijnen zijn en welke afstanden gebruikelijk zijn voor een fijne balans. Vervolgens is er ruimte om zelf aan de slag te gaan met de indeling doormiddel van schetsen.
 • Je de verlichting nog vaak vergeet. Want in een land als Nederland met aardig wat donkere dagen en regen is verlichting ontzettend belangrijk. We laten je een voorbeeld van een verlichtingsplan zien en leren je welke soorten daglicht er zijn en hoe je daar de verschillende soorten verlichting op aansluit.
 • Het doel is om de ruimte helemaal af te maken met styling. Ook hiervoor geven we je onze kennis en ervaring zodat de gehele ruimte straks kloppend, af en sfeervol is.
 • Je graag alles overzichtelijk op een plek hebt. Hiervoor hebben we ruimte gemaakt voor heel veel notities waar je al je to do’s, niet te vergeten of nog uit te zoeken lijstjes kunt maken. En zit er achterin een mapje voor bonnetjes, visitekaartjes of kleurstaaltjes. Kortom alles op een plek.
 • Het behouden van een financieel overzicht je rust geeft. Want zo’n project kost altijd geld en in de meeste gevallen zijn sommige dingen duurder en vallen andere weer mee. Om hierin het overzicht te houden hebben we een lijst gemaakt om inzicht te krijgen wat er allemaal aangeschaft gaat worden en hoeveel je hier aan kwijt bent. 

De interieurplanner gaat je niet helpen als;

 

 • Je zelf geen keuzes durft te maken. Want met De Interieurplanner geven wij je de kennis maar beslis je altijd zelf. 
 • De tijd niet hebt om je te verdiepen in al deze kennis. En vervolgens de kennis staps gewijs gaat vertalen in het maken van keuzes. 
 • Je vindt als iemand anders dingen beter kan dan jij, je deze dingen beter kunt uitbesteden om hier tijd en geld mee te besparen. 
 • Je samen met een partner gaat verhuizen of verbouwen en jullie niet op een lijn zitten. Hiervoor is het inschakelen van hulp van buiten af die beide wensen gaat vertalen vele malen sneller en efficienter. Waar De Interieurplanner wel bij kan helpen in dit geval is om inzicht te krijgen op welke punten jullie smaken botsen en waar jullie het liefste mee geholpen willen worden.